|
Porady prawne - Prawo spadkowe
Wszystko na temat dziedziczenia. Spadek, testament, dział spadku, zachowek, długi spadkowe, podatek od spadku.
|
Co się należy , jak sprawe rozwiązać? |
Autor |
Wiadomość |
Monika331
Monika31
|
Wysłany: 2015-02-18, 15:34 Co się należy , jak sprawe rozwiązać?
|
|
|
Witam , na wtępię przepraszam za chaotyczny opis sprawy. Mianowicie jestem spadkobierca po moim ojcu w raz z Mama i 2 rodzeństwa. Rzeczy materialne zostały należycie podzielone. Problem pojawia się z firma która nie była w ogóle wzięta pod uwagę u Notariusza. Firmę prowadzi mój Brat na decyzje Matki, która funkcjonuje pod inna już nazwą, która istniała jeszcze za życie Ojca w celu ominięcia podatków. Prowadzę z Siostrą nieformalna wojnę z resztą spradkobierców, co się komu należy. Niestety nie stać Nas na prawnika i nie za bardzo chcemy walczyć w sadzie.. a nieformalną decyzja matki wszystko co wypracował Mój ojciec ma przejąć Brat. Jak to wygląda od strony prawnej. Wiem co nie co o spółce rodzinnej i o tym ze należy mi się 1/8 ale jak ta sprawę potoczyć, od czego zacząć , czy mam w ogóle prawo roszczyć o cokolwiek ? Matka z Bratem karzą Mi i Siostrze płacić za grunt na terenie którego stoi firma ale z jakiej racji skoro nie czerpie korzyści majątkowych z jej prowadzenia. Nie wiem jak to się stało ze nie została ona uwzględniona podczas podziału majątku , najwidoczniej komuś na tym zależało. Ja wtedy w ogóle o tym nie myślałam,w końcu to najbliższa rodzina,byłam przekonana że dogadamy się miedzy sobą. Proszę o poradę |
|
|
|
 |
KowalskiD
|
Wysłany: 2015-02-22, 02:54
|
|
|
Z rodziną przeważnie tak jest... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|