|
Porady prawne - Prawo spadkowe
Wszystko na temat dziedziczenia. Spadek, testament, dział spadku, zachowek, długi spadkowe, podatek od spadku.
|
ulga mieszkaniowa na jedno mieszkanie a zakup drugiego |
Autor |
Wiadomość |
dorota88
Dorota88
|
Wysłany: 2017-01-27, 22:02 ulga mieszkaniowa na jedno mieszkanie a zakup drugiego
|
|
|
Witam, Nabyłam w drodze spadku mieszkanie po cioci (siostry mamy mojego taty). Nie zapłaciłam podatku spadkowego przez wzgląd na ulgę mieszkaniową - pod warunkiem, że zamieszkam w tym mieszkaniu, gdyż w czasie otrzymania spadku nie posiadałam żadnego mieszkania. Mineły 2 lata, chciałabym kupić mieszkanie w innym mieście, gdyż tam głównie pracuję i chciałabym mieć miejsce, gdzie czasem mogłabym zostać na noc, ale jednocześnie zachować to odziedziczone i nadal w nim mieszkać. Jednak brakuje mi 3 lata do dopełnienia otrzymanej ulgi mieszkaniowej. Czy kupując drugie mieszkanie w tym momencie, będę zobowiązana do zapłaty podatku, którego uniknęłam dzięki uldze? Będę wdzięczna za radę. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|