|
Porady prawne - Prawo spadkowe
Wszystko na temat dziedziczenia. Spadek, testament, dział spadku, zachowek, długi spadkowe, podatek od spadku.
|
Masa spadkowa prosze o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
MoOre
|
Wysłany: 2012-12-17, 16:36 Masa spadkowa prosze o pomoc
|
|
|
Witam, pisze w imieniu mojej mamy ponieważ nie bardzo wie co ma zrobić w następującej sytuacji. Mieszkam z mama i bratem w mieszkaniu spółdzielczym w którym wcześniej mieszkał tez mój dziadek i babcia <mój ojciec nie mieszkał mama była po rozwodzie > z czasem babcia się rozwiodła z dziadkiem i wyprowadziła sama a my zostaliśmy . Babcia się ożeniła powtórnie i mieszkała z mężem który miał 2 dzieci . 10 lat temu mój dziadek zmarł a jakiś czas później moja babcia i rok po niej jej obecny mąż . Mama chce teraz wykupić mieszkanie na wlasność ale musi zrobić masę spadkowa po rodzicach, po tacie już zrobiła i teraz pytanie ? Czy jeśli bedzie robić po mamie to czy coś z naszego obecnego mieszkania będzie się należalo dzieciom jej drugiego męża ???? (chciałbym dodać że mama po śmierci babci nie dostała nic z tamtego mieszkania i o nic się nie upominała ) proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|